La primera onada de calor a Catalunya frega els 40ºC

Dia tòrrid avui en molts municipis de les províncies de Lleida i Tarragona. Els termòmetres s’han enfilat gairebé fins a 40ºC a Catalunya, amb una màxima de 39,2ºC a Seròs, Lleida, i per sobre dels 38ºC a molts punts d’aquestes províncies, quan encara falta una setmana per entrar oficialment a l’estiu.

La primera onada de calor d’aquest any està registrant temperatures inusualment altes per a aquesta època de l’any després de diversos dies superant els 37ºC a molts punts de Catalunya i amb mínimes per sobre dels 23ºC al litoral, amb nits que els meteoròlegs anomenen “tropicals”.

Les prediccions indiquen que aquesta onada de calor, que va començar divendres, podria començar a afluixar a partir de dimecres i encara demà es mantindran temperatures de plena canícula.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a la matinada d’ahir diumenge l’estació meteorològica de Barcelona-Can Bruixa va mesurar 25,4ºC de mínima, en què ha estat la nit tòrrida més primerenca de la sèrie climàtica dels últims 35 anys, superant la del 14 de juny del 2003.

En termes meteorològics es considera “nit tropical” quan la mínima no baixa de 20ºC i “nit tòrrida” quan la temperatura mínima supera els 25ºC.