La nova moda de robar en pàrquings de supermercats a Catalunya

Robar en vehicles aparcats en els pàrquings d’establiments comercials s’ha convertit en un sistema de moda des de ja fa un temps. Els delinqüents distreuen a la víctima per poder endur-se’n el que tenen al cotxe.

Els lladres fan servir sempre la mateixa tècnica: posen l’excusa que li han caigut les claus o unes monedes, un dels delinqüents l’entreté, un altre agafa tot allò que té al seient de l’acompanyant mentre el tercer espera al volant d’un vehicle.

Són grups de com a mínim tres persones i un d’ells mai baixa del vehicle. Es comuniquen entre ells pel mòbil o amb un auricular per saber qui serà la pròxima víctima.

Aquesta tècnica s’ha utilitzat en moltes ocasions i encara es continua utilitzant en diversos llocs de Catalunya, sobretot en zones comercials perquè així tenen una sortida a una via ràpida.

L’últim ha sigut avui, dimecres, a Badalona. Una noia sortia d’un supermercat i un noi li ha dit que li havia caigut alguna cosa. En sortir del vehicle ha vist moltes monedes a terra i en girar-se ha vist a un dels lladres intentant robar-li la bossa del seient. La dona ha cridat i el delinqüent ha deixat anar la bossa.

Aquesta tècnica els funciona bé i mai fan servir la violència, perquè saben que per un delicte de furt serien condemnats amb una multa. En canvi, si emprenen violència podrien arribar a anar a la presó. Ho tenen tot molt estudiat i són uns professionals d’aquesta mena de sostraccions.