La nova estafa telefònica comença pel prefix 216

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra han advertit a través dels seus comptes de les xarxes socials, d’un nou frau a través del telèfon mòbil.

Els Mossos alerten sobre les trucades des de números internacionals desconeguts. Avisen a la població de que no s’ha de contestar la trucada, ja que podria tractar-se d’una estafa.

Les trucades, que solen començar per 216, provenen de Tuníssia. I sonen durant dos tons i després pengen.

Diverses desenes d’usuaris han denunciat en diversos fòrums i xarxes socials haver rebut trucades perdudes de números de telèfon que comencen pel prefix +21 6, com el 216 98628172.

Segons ha pogut confirmar la Guàrdia Civil en el seu compte oficial de Twitter, el que fan aquest tipus de grups organitzats és realitzar diverses trucades de manera indiscriminada per instar les víctimes a tornar la trucada.

És precisament en aquest punt on es forja l’estafa. Al cap i a la fi, la regulació de nombres de pagament en aquests països és molt més permissiva que la regulació espanyola. Alguns usuaris han arribat a denunciar fins i tot haver rebut càrrecs a la factura per imports de 300 i 400 euros. El recomanable en qualsevol cas és bloquejar les trucades de qualsevol número que comença pel prefix 216.