La mascareta seguirà sent opcional a l’aire lliure

L’ús de mascareta seguirà sent opcional a l’aire lliure sempre que es pugui mantenir la distància social d’1,5 metres després que el Congrés, amb el no de l’PP i l’abstenció de PNB, Vox i ERC, hagi avalat el decret de Govern encara que no sense crítiques per l’augment dels contagis.

“Aquest Reial decret només planteja la flexibilització en supòsits concrets, la regla general és que les mascaretes segueixen sent obligatòries”, ha emfatitzat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la defensa de el text al Congrés, on ha assegurat que “permetrà continuar caminant en la nostra batalla contra la covid-19″, però” fent les nostres vides més suportables”.

Les mascaretes han estat i són un dels millors recursos per tallar els contagis, però l’àmplia cobertura vacunal que s’està aconseguint, amb més del 51% de la població amb la pauta completa, han permès relaxar en certes condicions el seu ús.

Quan el Govern va donar llum verda a la relaxació de mascaretes en exteriors el passat 26 de juny, la incidència a Espanya tot just era de 95 casos per cada 100.000 habitants i menys d’un mes després és de 622.