La Mare Noel té cavalcada pròpia a Espanya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dimecres a la tarda s’ha celebrat l’única cavalcada de la Mare Noel d’Espanya a la localitat granadina de Otura. Una original activitat amb la qual l’Ajuntament ha reivindicat la igualtat i ha agraït la seva implicació a les dones en la vida municipal.

Aquesta desfilada se celebra en el municipi des de fa sis anys, i en ell han participat més d’un centenar de veïnes de totes les edats disfressades de  la Mare Noel, pertanyents a l’Associació de Dones El Futur i al Club de Gimnàstica Rítmica de Otura.

“En aquesta edició, diverses carrosses i les nostres ‘mamà noeles’, amb distància de seguretat i màscara, han recorregut els carrers de Otura per a portar-nos l’alegria del Nadal”, ha explicat en una nota de premsa el regidor de Festes otureño, Ángel García Gamarra, qui ha destacat “l’extraordinari ambient” vespertí.

L’edil ha afirmat que, amb aquesta cavalcada, el municipi de Otura vol traslladar als nens “un missatge d’igualtat, i al mateix temps, agrair a les nostres dones la imprescindible labor que realitzen per a dinamitzar la vida cultural i social del poble”.

Enguany, i per a evitar qualsevol tipus d’aglomeració, la cavalcada de la Mare Noel de Otura ha realitzat un recorregut més llarg, per a passar per més carrers, partint del Magatzem dels Alls. Durant el seu trajecte, les dones han estat acompanyades d’una xaranga que animarà el cercaviles.

L’alcalde, Nazario Montes, ha indicat, per part seva, que la cavalcada de la Mare Noel “ja s’ha convertit en una tradició en la localitat, amb la qual des de Otura volem traslladar un missatge d’igualtat”.