La Marató de Donants de Sang tanca amb 8.521 donacions en una setmana

Se situa per sota de l'objectiu de 10.000 donacions, i és un 10% menys que al 2021

La Marató de Donants de Sang de Catalunya ha acabat amb un total de 8.521 donacions de sang entre el 8 i 15 de gener, una xifra inferior a les 10.000 que s’havien fixat com a objectiu.

A més, suposa un 10% menys que les assolides al 2021, cosa que respon a l’elevada incidència del coronavirus durant aquest Nadal, ha informat el Banc de Sang i Teixits aquest diumenge en un comunicat.

La majoria de les donacions –3.496– s’han obtingut a les campanyes mòbils al voltant de Catalunya, mentre que els hospitals Clínic i Sant Pau a Barcelona han registrat 911 i 855, respectivament.

Els altres punts amb més donacions són l’Hospital Vall d’Hebron a la capital catalana –444– i el punt que es va instal·lar a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) durant el primer cap de setmana de la campanya –420–.

La marató ha permès que Catalunya tingui reserves de sang per assegurar les necessitats dels hospitals durant els propers set dies, tot i que l’òptim és entre vuit i nou dies, per la qual cosa el Banc de Sang i Teixits demana a la ciutadania continua donant.