La majoria de supervivents de Covid-19 tindran Alzheimer

Les persones que sobreviuen a la Covid-19 es troben en alt risc de desenvolupar posteriorment patologies neurològiques i, en particular, la malaltia de l’Alzheimer, segons ha assegurat avui la Fundació ACE-Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center.

El fet que les persones que sobreviuen a la Covid-19 es troben en alt risc per desenvolupar posteriorment Alzheimer és la hipòtesi principal en la qual es basa un estudi que han iniciat experts de la Unitat de Memòria de Fundació ACE.

L’estudi, que es prolongarà durant 12 mesos, té com a objectiu avaluar la presència de símptomes neurològics en la fase aguda de la infecció per Covid-19 en aquells usuaris de la Unitat d’Atenció Diürna amb deteriorament cognitiu i determinar l’impacte del virus en la seva progressió.

La fundació ha recordat que diferents estudis científics internacionals han observat problemes neurològics i evidències de deteriorament cognitiu en al voltant del 36% de persones que han sobreviscut al virus, tant les que patien afeccions neurològiques preexistents com les que no les tenien.