La jutgessa manté la suspensió del tercer grau de Junqueras, Sànchez i Rull

La titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya manté la suspensió del tercer grau de l’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras; de l’expresident de l’ANC i exdiputat de JxCat, Jordi Sànchez, i de l’exconseller Josep Rull fins que el Suprem resolgui els recursos d’apel·lació de la Fiscalia.

En les respectives actuacions que ha consultat Europa Press aquest dilluns, la magistrada desestima els recursos de reforma de les defenses d’aquests tres condemnats pel Tribunal Suprem per impulsar el procés sobiranista.

La jutgessa havia desestimat el 19 d’agost el recurs d’alçada de la Fiscalia contra la progressió a tercer grau dels tres líders independentistes i va confirmar la decisió de la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, però va acordar suspendre el tercer grau fins que el Suprem es pronunciés en fase d’apel·lació.

Els tres polítics van presentar recursos de reforma, exclusivament contra la suspensió de l’aplicació del tercer grau, al qual s’ha oposat el ministeri públic.

En les actuacions, la magistrada argumenta que “les al·legacions del recurs de reforma de la defensa de l’intern no modifiquen ni desvirtuen els criteris que s’han tingut en compte” per suspendre el tercer grau.

A més, considera que els recursos han perdut “objecte” després dels recursos d’apel·lació que ha presentat la Fiscalia davant el Suprem.

Insisteix que la suspensió continuarà vigent “fins que la sala penal del Tribunal Suprem resolgui” en fase d’apel·lació.