La incidència de la covid-19 entre els no vacunats es dispara

Calzón defensa l'estratègia de vacunació i subratlla que la setmana passada es van superar els 4 milions de dosis

Una dona rebent la vacuna al Palau Firal de Manresa. ACN
La incidència de la covid-19 entre els no vacunats s’ha disparat els darrers dies per sobre dels 600 casos per cada 100.000 habitants, segons ha explicat aquest dilluns el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que ha afegit que entre els vacunats la xifra baixa a entre 30 i 60 casos, en funció de la franja d’edat i de la taxa d’immunització. Simón ha admès que és una situació complicada a l’hora de decidir noves mesures restrictives, debat obert en diverses comunitats autònomes, però sí ha indicat que “tothom sap” on es produeixen els contagis, en al·lusió als macrobrots dels últims dies a viatges d’estudiants o a activitats recreatives, també d’oci nocturn.

De la seva banda, la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha defensat el pla de vacunació i ha subratllat que la setmana passada es van superar els 4 milions de dosis administrades. És “l’arma principal per vèncer el virus”, ha indicat Simón, que ha descartat haver de fer marxa enrere en mesures com l’aixecament de l’obligació de dur mascaretes a l’exterior respectant 1,5 metres de distància.

Calzón també ha recordat que la pròxima “fita” del pla de vacunació és arribar a 25 milions de persones a l’Estat amb la pauta completa la setmana del 19 de juliol, una fita que no ha dubtat que s’assolirà.

Pel que fa a la variant Delta, Simón ha indicat que hi ha força consens científic en el fet que és més transmissible, tot i que encara no es pot dir quant. “Pot estar per sobre del 20%”. També ha dit que els casos “no semblen ser més greus”, i que tot i que alguns estudis diuen que sí, “majoritàriament és com la variant Alfa”.

Per tot plegat no s’ha mostrat discrepant amb l’acceptació de turistes provinents del Regne Unit. “Ara mateix la majoria d’infeccions no arriben per aquesta via”, ha subratllat.