La Generalitat no descarta rebaixar la quarentena en cas de contagis a l’escola

El secretari de l'Agència de Salut Pública, Josep Maria Argimon, durant una roda de premsa. ACN

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dissabte que no descarten rebaixar els dies d’aïllament en cas de contagis a les escoles de Catalunya.

Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida aquest dissabte per Europa Press en la qual se li ha preguntat si seguirà els passos de França, que ha rebaixat de 14 a 7 dies l’aïllament.

Ell ha dit ser “més prudent” i ha explicat que la seva proposta inicial era passar de 14 a 10 dies, però que està esperant les respostes d’experts.

També ha reiterat que s’espera que 1 de cada 1.400 nens es contagiï amb coronavirus quan s’iniciï el curs escolar, i veu “necessari rebaixar la taxa d’infecció”.

No obstant això, argumenta que els possibles contagis que es produeixin la setmana que ve no hauran estat a les escoles perquè no haurà donat temps a transmetre la infecció allí.

No es realitzaran PCR als professors perquè considera que no són un col·lectiu de risc i ha conclòs que “el problema no està a l’escola”.