La Generalitat demana a Renfe els contactes estrets de 14 passatgers d’AVE i Llarga Distància

La companyia va habilitar un bitllet personalitzat a l'abril que inclou el número de mòbil i el correu electrònic

La Generalitat va demanar a Renfe els contactes estrets de 14 passatgers d’Ave i Llarga Distància per casos positius de covid-19 des que el passat 20 d’abril la companyia va implantar el bitllet personalitzat, que inclou el telèfon i el correu electrònic. Segons Renfe, durant aquest període, han agafat un tren d’alta velocitat o Llarga Distància 5 milions de persones al conjunt de l’Estat.

Una vegada la companyia ha facilitat les dades a les autoritats sanitàries són aquestes les que es posen en contacte amb els passatgers que han viatjat amb un positiu. A tot l’Estat, les autoritats sanitàries han sol·licitat informació sobre els contactes de 144 viatgers (uns 1.500 aproximadament).

Paral·lelament, Adif va instal·lar l’estiu passat càmeres que controlen que la temperatura corporal dels viatgers d’entrar al tren no superi els 37,5 graus. Els casos detectats també són residuals en aquest cas. Tal com va publicar l’ACN, a Sants no s’ha detectat cap possible cas d’entre 259.000 viatgers mentre que a Madrid-Puerta de Atocha només tres d’entre 440.000.

La companyia subratlla que viatjar en ferrocarril és segur i cita un estudi realitzat per l’organisme de seguretat ferroviària del Regne Unit que conclou que el risc de contraure el coronavirus és d’un entre 11.000 viatges, és a dir, menys del 0,01%, i que portant mascareta és d’un per cada 20.000 (0,05%).

Renfe, per la seva banda, ha superat recentment la primera auditoria de seguiment Aenor sobre el compliment dels protocols de protecció davant la covid-19 i ha explicat que ha posat en mara un algoritme que evita que passatgers que han comprat el bitllet per separat se s’asseguin a prop.