La Generalitat crida a donar-se de baixa de Netflix per no tenir pel·lícules en català

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La presència de continguts en català a plataformes digitals com Netflix o Amazon Prime està generant molta polèmica en els darrers dies. El govern català considera que la nova llei de l’audiovisual impulsada pel govern espanyol és insuficient i hauria d’exigir un percentatge mínim de pel·lícules i sèries doblades al català a les principals plataformes audiovisuals.

El català cada vegada es parla menys entre els joves i la immersió lingüística sembla insuficient, motiu pel qual hagin de buscar noves vies com la presència de l’idioma en els continguts audiovisuals, motiu pel qual s’exigeix que hi hagi un catàleg del 6% de contingut en català a les plataformes audiovisuals internacionals.

Algunes veus dins del govern català, però, es mostren més bel·ligerants i aposten per anar directament cap a les plataformes. Aquest és el cas del secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Francesc Xavier Vila, qui va apuntar en una conferència el passat dijous que “fa falta compromís, activisme, ser conscient del poder de compra que tenim cadascun de nosaltres. Corria per internet un tuit que deia: ‘Tot això de Netflix s’acaba si els centenars de milers de catalans decideixen donar-se de baixa el mateix dia’. Però, si no passa, no acaba. Això és poder de compra”.