Ja no es pot entrar al Regne Unit amb el DNI

És necessari comptar amb la pauta completa de vacunació, en cas contrari caldrà complir una quarantena de deu dies i realitzar-se dos PCR

Els viatgers espanyols ja no poden continuar utilitzant el DNI com fins ara per a viatjar al Regne Unit. A partir d’aquest divendres serà necessari el passaport, a més de la vacunació en regla, doble test o quarantena, depenent dels casos. Encara que la sortida del país de la Unió Europea es va fer efectiva l’1 de gener, es va establir un període de transició, en el qual encara podia usar-se el DNI, que va finalitzar aquest dijous.

A partir d’ara tots els ciutadans que vulguin visitar el Regne Unit hauran de comptar amb un passaport vigent, ja que el DNI deixarà de ser un document vàlid per a entrar al país. A més, per a entrar a Anglaterra és necessari comptar amb la pauta completa de vacunació, en cas contrari caldrà complir una quarantena de deu dies i realitzar-se dos PCR.

En un missatge en Twitter, el Ministeri d’Afers exteriors ha recordat als qui tinguin intenció de viatjar al Regne Unit que “per exigència de les autoritats britàniques, a partir de l’1 d’octubre el passaport serà necessari per als espanyols i ciutadans de la UE, l’Espai Econòmic Europeu (EEE) i Suïssa”.

Els espanyols que viatgin al Regne Unit per a fer turisme o visitar familiars o amics podran fer-ho durant un període màxim de sis mesos sense visat, el mateix per a realitzar estudis de curta durada i activitats empresarials com a conferències. Per a treballar o per a estudis que superin els sis mesos és necessari tenir una visa.

Estan exempts, almenys fins a 2025, els més de 350.000 espanyols registrats en el Programa d’Assentament, els qui l’hagin tramitat però el seu cas encara no hagi estat resolt, els qui tinguin un permís familiar en virtut d’aquest programa i els qui tinguin un permís de treballador fronterer.