Ja no es podrà fumar a les terrasses i a les platges

També es prohibeix fumar a instal·lacions esportives a l’aire lliure (com és el cas dels estadis de futbol o pistes d’atletisme) abans que acabi aquest 2022

El gener del 2011 va entrar en vigor la reforma de la llei antitabac que va prohibir fumar en espais d’ús col·lectiu, com ara bars, restaurants, discoteques, teatres, llocs públics o privats com oficines de treball, trens, avions… etc.

Tot i això, encara estava permès fumar a llocs com parcs, places, platges o a les terrasses dels bars i restaurants, fins al juny del 2021, que a causa del Covid, Sanitat va prohibir fumar en terrasses i espais a l’aire lliure si no podia respectar-se una distància de seguretat de com a mínim dos metres.

Una norma que sembla que ara es vol dur a terme de manera permanent pel bé de la nostra salut ja que el Govern d’Espanya prohibirà, aquest 2022, fumar a terrasses de bars i restaurants de manera definitiva. La reforma de la llei del Tabac del 2005 i entrarà en vigor abans que s’acabi el 2022.

Una de les grans novetats d’aquesta reforma és que no es podrà fumar a terrasses de bars i restaurants, tampoc a la platja, a instal·lacions esportives a l’aire lliure (com és el cas dels estadis de futbol o pistes d’atletisme) o en vehicles privats quan viatgen nens o dones embarassades.

Aquesta reforma té com a finalitat avançar en la lluita contra el tabaquisme i l’objectiu és que el 2025 s’hagi reduït el consum de tabac un 30% respecte al 2010. A més, el Govern també vol dur a terme altres mesures, com és el cas de la pujada del preu del tabac i impulsar la venda d’un paquet de tabac genèric, per disminuir així l’atractiu comercial de les marques.

COMPARTIR
Article anteriorVÍDEO: Neva a Sitges
Article següentEn coma després de rebre una brutal pallissa al Segrià
La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.