Intervenen la plantació de marihuana més gran d’Europa que fa 15 camps de futbol

Una plantació com quinze camps de futbol amb 135.000 plantes de marihuana. Això és el que es va trobar la Guàrdia Civil a Huerta de Valdecarábanos, a Toledo, el 16 de setembre, durant la inspecció d’una finca dedicada, suposadament, al conreu de cànem amb finalitats industrials.

Els agents van prendre mostres de les plantes i es va comprovar que ultrapassaven l’índex màxim legal del component psicoactiu.

I és que les 135.000 plantes, en realitat, eren exemplars de “Cannabis sativa” modificats genèticament per fer que semblin cànem industrial, que es pot conrear legalment.

El decomís, que la Guàrdia Civil assegura que és el més gran que s’ha fet a Europa d’una sola plantació, es va fer el 6 d’octubre, dia en què també van ser detingudes tres persones, acusades de delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

També de delicte contra els drets dels treballadors, perquè a la macroplantació hi treballaven sis persones, la majoria de les quals en situació irregular a Espanya, que no tenien contracte laboral i que malvivien en un lloc sense les condicions mínimes d’habitabilitat.

A més de les 135.000 plantes que es conreaven a l’aire lliure, la Guàrdia Civil també va decomissar 30 tones de picadura en sec, procedent de les restes de la plantació de l’any anterior.