Incendien la casa d’un familiar per venjança

El foc ha calcinat totalment l'habitatge unifamiliar de dues plantes

La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes de 25 i 27 anys com a presumptes autors d’un incendi, provocat suposadament per un ajust de comptes, a la Granja de Rocamora (Alacant). El sinistre va tenir el seu origen en desavinences entre familiars per un contracte del lloguer de l’habitatge afectat i d’altres immobles.

El foc va calcinar totalment un habitatge unifamiliar de dues plantes, copropietat de la persona afectada, que a més vivia de manera habitual en ella. Els arrestats van posar “en greu perill la vida i integritat física” de les persones que, en aquests moments, es trobaven a l’interior dels habitatges confrontants.

Una vegada detinguts, el Jutjat d’Instrucció d’Oriola ha ordenat l’ingrés a la presó dels dos homes, amb antecedents per diversos delictes i que es poden enfrontar per aquests fets a penes entre un i tres anys de presó, segons un comunicat de l’Institut Armat.

La recerca va arrencar quan la Guàrdia Civil de Callosa de Segura va iniciar, el mes de setembre passat, labors per a esbrinar l’autoria d’un incendi ocorregut el dia 9 d’aquest mateix mes, en un habitatge unifamiliar en el nucli urbà de la Granja de Rocamora.

Les primeres dades de la recerca van revelar que podia tractar-se d’un incendi intencionat, per la qual cosa els agents van sol·licitar el suport de l’Equip de Recerca d’Incendis amb seu a València, per a la realització d’una exhaustiva inspecció tècnic-ocular en l’immoble, amb la finalitat de recaptar totes la proves i indicis possibles.

Així, l’anàlisi preliminar va determinar que l’incendi havia estat provocat de manera intencionada, localitzant dos focus del foc en una de les estades de l’habitatge, concretament en el saló menjador. A més, després de realitzar un estudi del ‘modus operandi’ i dels indicis aportats pels testimonis, va permetre la plena identificació i detenció dels dos presumptes autors de l’incendi, sent un d’ells familiar del perjudicat.

Finalment, es va arribar a la conclusió que el possible motiu pel qual els detinguts van dur a terme l’incendi, era un ajust de comptes amb l’habitant i copropietari de l’immoble afectat, que van sorgir quan els detinguts van iniciar un contracte d’arrendament d’uns certs immobles amb la víctima. Aquesta va rebre una quantitat econòmica en qualitat de senyal i posteriorment va haver d’anul·lar el contracte, però no va poder retornar aquesta quantitat econòmica immediatament als detinguts.