VÍDEO: Més de 50 morts en un incendi en una presó

Entre els morts hi ha funcionaris de presons

Almenys 52 persones han mort i altres 30 han resultat ferides després d’un incendi originat durant un motí ala presó de la ciutat de Tuluá, situada en l’oest de Colòmbia, segons ha informat el director de l’Institut Nacional Penitenciari i Carcerari (INPEC), el general Tito Castellanos.

Entre els morts hi ha funcionaris de presons del INPEC, ha subratllat Castellanos, qui ha informat que l’incendi es va produir al voltant de la 1.00 del matí d’aquest dimarts (hora local) després que els presos calessin foc a uns matalassos en el pavelló 8 per a evitar que els agents detinguessin el motí.

“Va haver-hi una trucada sobre la 1.20 del matí per un possible amotinament (…). Es verifica que va haver-hi la crema de molts matalassos, i fins al moment són prop de 50 les persones traslladades a centres assistencials”, ha informat el INPEC, segons relata el diari colombià ‘El Tiempo‘.

D’altra banda, el polític Iván Duque s’ha pronunciat a les xarxes socials per lamentar el succés en el centre de penitenciari de Tuluá i mostrar la seva solidaritat amb les víctimes. Al seu torn, ha confirmat que està en contacte amb el general Castellanos i que ha donat instruccions per a començar les recerques que permetin esclarir “aquesta terrible situació”.

El cas recorda al que es va produir el 21 de març de 2020 a la famosa presó La Modelo, a Bogotà, quan una vintena de presos van morir i més d’un centenar van resultar ferits a conseqüència d’un motí organitzat per a exigir mesures de protecció i prevenció contra el coronavirus.