Hospitals catalans ajudaran a 16 menors ucraïnesos que pateixen càncer

Aquest divendres ha aterrat a l’aeroport del Prat un vol amb 16 nens ucraïnesos amb càncer. La Fundació Villavecchia i la Fundació Josep Carreras, en coordinació amb hospitals i diverses d’entitats que treballen en l’àmbit de l’oncologia infantil a Catalunya, han gestionat l’arribada i l’acollida d’aquests pacients i les seves famílies. Sota la coordinació del departament de Salut i del Servei Català de la Salut, els infants seran derivats als hospitals Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron i Sant Pau, que són els centres de referència en el tractament del càncer pediàtric a Barcelona. El dispositiu mèdic i logístic comptat amb el suport de diversos ministeris, entre ells els de Sanitat, Inclusió i Defensa.

En l’acollida d’aquests infants hi han participat intèrprets, voluntaris, organitzacions contra el càncer (l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), l’AFANOC, la Fundació Enriqueta Villavecchia, la Fundació Josep Carreras i Fundació Ronald McDonald), ciutadans ucraïnesos i la Creu Roja Catalunya.

Els nens han estat derivats a l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital de Sant Pau, on se’ls reprendrà el tractament i se’ls proporcionarà una atenció integral en l’àmbit assistencial, mèdic, social i emocional.