Un home fa més de 40 abusos sexuals en què es feia passar per menor

Es feia passar per menor en xarxes socials per contactar amb nenes i adolescents a qui oferia diners i regals per mantenir relacions sexuals

La Guàrdia Civil ha detingut per més de 40 delictes d’abusos sexuals un home de 54 anys que es feia passar al detall en xarxes socials per contactar amb nenes i adolescents a qui oferia diners i regals per mantenir relacions sexuals.

Segons ha informat la Comandància d’Almeria en una nota, l’arrestat a l’operació ‘Berpaidos’ està investigat com a presumpte autor de fins a 40 delictes d’abusos sexuals a menors d’edat, prostitució i explotació sexual de menors, corrupció de menors i provocació sexual.

La investigació va començar el 2020 després que l’institut armat rebés les primeres informacions sobre una persona que contactava a través de diferents xarxes socials amb menors, a les que oferia, “de forma compulsiva”, diners, regals i promeses a canvi de contingut de caràcter sexual i material pornogràfic.

Els Agents van aconseguir identificar els dispositius informàtics utilitzats pel presumpte autor dels fets i va identificar més de 40 víctimes, fet que els va permetre descobrir que es feia passar per un menor d’entre 11 i 16 anys, les edats de les noies amb què contactava, intentant “embaucar-les” amb promeses i regals.

D’aquesta manera, en un primer moment aconseguia el número de telèfon de les víctimes, a les quals de forma compulsiva remetia missatges i vídeos de contingut sexual, oferint diners, recàrregues de telèfon, llaminadures, i fins i tot alcohol i drogues, per a guanyar-se la confiança” i així obtenir fotos i vídeos íntims i, en el pitjor dels casos, mantenir relacions sexuals.

De les diligències instruïdes se n’ha fet càrrec el Jutjat d’Instrucció número 5 d’Almeria que ha decretat la llibertat amb càrrecs d’aquest home en espera de finalitzar la instrucció i se’n fixa la data per al judici.