Hi haurà tercera dosi d’una de les vacunes

Encarem la recta final d’una setmana força preocupant per l’augment de contagis de Covid-19. L’expansió de la variant Delta, procedent de l’Índia, ha fet créixer els casos entre les persones més joves. Ara bé, és cert que les xifres d’hospitalitzacions, malalts a la UCI i defuncions no fan saltar les alarmes.

El bon ritme del pla de vacunació a Espanya permet controlar els contagis. Aquest passat  dijous, 8 de juliol, el nostre país va superar la barrera dels 20 milions de persones immunitzades contra la pandèmia. Cada vacuna és un pas més cap a la immunitat de grup.

Ara bé, per arribar a la immunitat de grup haurem d’esperar uns mesos. Sanitat assegura que a l’agost arribarem al 70% de la població immunitzada. Tot i això, la vacunació seguirà amb el propòsit d’arribar al 100% de la població vacunada amb pauta completa.

És més, aquest divendres, 9 de juliol, les farmacèutiques Pfizer-BioNTech han sol·licitat permís per treballar en una tercera dosi de vacuna. Volen iniciar les proves aquest pròxim mes d’agost. El seu objectiu és «oferir una protecció més gran», que proporcionaria de cinc a deu vegades més anticossos que amb dues dosis.

Segons la companyia, aquesta tercera dosi s’administraria entre sis i deu mesos després de la segona, tot i que seria efectiva fins dotze mesos més tard.