Guerra de preus per comprar tests d’antígens

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Twitter: @jaumepadros

Aconseguir un test d’antígens avui dia és una missió gairebé impossible en moltes farmàcies de Catalunya. Gairebé diàriament reben aquestes proves d’autodiagnòstic i en molts casos s’esgoten en poques hores. Una allau de peticions i de vendes d’un test el preu del qual s’ha elevat en les últimes dues setmanes, coincidint amb la sisena ona i l’increment de contagis de COVID-19.

Cal recordar que el preu dels tests d’antígens no està fixat com sí que ho està ja el de les mascaretes i, per tant, la farmàcia és la que escull a quin preu vendre aquests tests d’antígens als seus clients. El preu està subjecte a àmplies variacions segons l’establiment i la ciutat, i és molt més elevat que el dels veïns europeus.

Fa un mes, aquests podrien rondar els 3,50 euros, però ara és ja impossible trobar-los a aquest preu per l’alta demanda d’aquests. El preu mitjà en l’actualitat per 1 test d’antígens ronda els 7-8 euros, però hi ha molt més cars a algunes farmàcies. Els ciutadans catalans, tal com expressen a les xarxes socials, s’han arribat a trobar amb la sorpresa d’haver de pagar fins a 16 euros per un d’aquests tests.

Amb aquest panorama, són moltes les persones que reclamen la fixació de preus màxims i més baixos per als tests d’antígens, com es va actuar amb algunes màscares, perquè moltes famílies (especialment les que tenen uns recursos més baixos) no es poden permetre els preus actuals. Per exemple, el president del Col·legi de Metges de Barcelona (COM Barcelona) demana que es reguli els preus d’aquests tests. També assegura que li sembla “escandalós que estant en pandèmia en plenitud no hi hagi un preu fixat per als tests d’antígens i assequible”.