Els grups de gent que s’hauran de tornar a vacunar a l’octubre

Començaran a rebre les dosis a partir del dia 17 d'octubre

Els majors de 60 anys, les dones embarassades i les persones amb immunosupressió, problemes de salut crònics i altres factors de risc podran rebre la quarta dosi de la vacuna de la covid-19 a partir de mitjans de mes, simultàniament amb la de la grip. Aquests col·lectius podran demanar cita a partir del 10 d’octubre a La Meva Salut, a Cita Salut o al centre d’atenció primària (CAP) i començaran a rebre els vaccins a partir del dia 17 aproximadament.

També es protegiran les persones que poden transmetre les malalties a persones d’alt risc, com són cuidadores o convivents. A més, es vacunaran els col·lectius essencials, en aquest cas només de la grip. La previsió de Salut és acabar aquesta campanya de vacunació el 30 de novembre.

El Departament de Salut ha presentat aquest dimecres la campanya de vacunació de la covid-19 i la grip per a les properes setmanes, en la que és la tercera tardor amb el coronavirus que ha causat la pandèmia circulant. La setmana passada va començar aquesta doble vacunació entre les persones que viuen en residències, les que hi treballen, els majors de 80 anys i els professionals sanitaris i, en els propers dies, s’obrirà als nous grups.

“El canvi que té la campanya d’aquest any, consensuat a nivell estatal, és que els grups de vacunació de la covid i de la grip són molt similars”, ha destacat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Es podran vacunar les persones majors de 60 anys, dones embarassades, persones amb immunosupressió i en condicions de risc, com poden ser problemes cardiovasculars, respiratoris o diabetis, entre altres. També, les persones que cuiden i conviuen amb persones de molt alt risc.

Salut fa una crida a vacunar-se als col·lectius vulnerables davant d’aquestes malalties i la idea és que l’administració dels vaccins sigui simultània. “Molt millor aprofitar i posar-se les dues vacunes en el mateix moment. Són les mateixes persones que les poden rebre, el temps és l’adequat i sabem que no interfereixen, és a dir, la resposta immunitària és la mateixa”, ha assenyalat Cabezas. De fet, el lema de la campanya és “Aquest tardor, protegeix-te el doble”