Grava i fotografia amb el mòbil com un autèntic professional

La llei dels tres terços o aprofitar l'hora màgica són aspectes essencials

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Shot of beautiful young woman using her mobile phone while having healthy breakfast in the kitchen at home.
El telèfon és una eina que trenca molt més la gran bretxa que abans existia entre el cinema i la producció casolana, la que qualsevol usuari pogués fer de manera amateur. El smartphone permet que, amb els coneixements necessaris, els seus usuaris puguin adquirir unes fotografies i uns vídeos de qualitat de manera senzilla.
En la gravació de vídeos i fotografia, la tècnica utilitzada és essencial; però amb quatre petits trucs, es pot aconseguir un acabat professional. El primer té a veure amb la llei dels tres terços, que consisteix a situar al teu subjecte en el terç dret o esquerre de la imatge, deixant els altres dos per a respirar. L’objectiu és evitar una simetria antinatural i guanyar en estil. De la mateixa manera, s’han d’utilitzar diferents pla com l’americà o el primer pla per tal que els vídeos o totes les fotografies no siguin exactament iguals.

En tercer lloc, l’hora màgica del capvespre és un moment crucial perquè només dura uns breus minuts entre la posta de sol i la foscor total de la nit. Durant aquests minuts, la llum és suau i perfecta per fotografiar o per gravar algun vídeo. Per últim, la profunditat de camp és també una gran aliada. Desenfocar el fons o incloure un objecte difuminat en primer pla són algunes tècniques fonamentals al cinema, i que ens ofereixen una via molt senzilla de transformar per complet els nostres vídeos.