Google Maps informarà sobre els brots de Covid-19

La popular aplicació de mapes i navegació de Google, Google Maps, va anunciar aquest dimecres que a partir d’ara també informarà sobre els brots de Covid-19 que ocorrin a tot el món, amb informació geogràfica sobre els casos.

La nova funcionalitat s’afegirà aquesta setmana per a usuaris de sistemes operatius Android i iOS com una capa extra sobre els mapes que els usuaris podran seleccionar mitjançant el botó ‘Covid-19 info’ al menú desplegable de ‘Capes’ a la cantonada superior dreta de la pantalla.

La informació que es mostrarà serà la mitjana dels últims set dies de casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants per a l’àrea del mapa que s’estigui visualitzant, així com una etiqueta en què s’indicarà si la tendència de nous casos és a l’alça o a la baixa.

L’opció estarà disponible per als 220 països i territoris disponibles en Google Maps, i hi haurà dades a nivell provincial o estatal, comarcal i municipal, allí on aquests existeixin i siguin públics.

Segons el cap de producte de Google Maps, Sujoy Banerjee, l’objectiu és ajudar a «prendre decisions sobre on anar i què fer amb millor informació», així com arribar a aquests destins «de la manera més segura i eficient possible».