Un treballador del Registre Civil ha cobrat durant 17 anys gestions gratuïtes

Expedia factures on estampava el segell oficial del Registre Civil del Jutjat de Pau

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una persona que treballava al Registre Civil i el Jutjat de Pau de Coves de Sant Marc (Màlaga) ha estat detinguda per la Guàrdia Civil per haver cobrat presumptament durant els últims 17 anys per gestions que havien de ser gratuïtes, com inscriure defuncions o naixements.

Els fets van començar el 2005 i, per fer la seva tasca més creïble, el detingut expedia factures on estampava el segell oficial del Registre Civil del Jutjat de Pau de la localitat, ha informat aquest divendres la Guàrdia Civil en un comunicat.

El juny passat, el Jutjat Únic d’Archidona va tenir coneixement dels fets després d’una denúncia interposada per una de les empreses afectades, i per això el titular del Jutjat va ordenar a la Guàrdia Civil d’Antequera que investigués els fets.

Durant l’operació, al detingut se li van afanyar tres quaderns de notes amb còpies manuscrites de les nombroses factures que havia cobrat durant els últims 17 anys en què va estar realitzant aquesta pràctica il·legal.

Els agents també han comprovat que el detingut havia incrementat els preus que cobrava per aquests serveis durant els últims anys, en passar de cobrar 15 euros a les primeres factures a 78 euros a les últimes dutes a terme al llarg del 2022.