Gairebé el 54% dels empleats estan desmotivats a la feina

Set de cada deu persones reconeixen que estan buscant un nou lloc de treball

El 54% dels empleats estan desmotivats a la feina i només la meitat estan orgullosos de treballar en la seva empresa. Així es desprèn de l’enquesta realitzada per la consultoria de recursos humans i selecció Hays. L’estudi, que recull les percepcions de 1.300 empreses i 2.900 treballadors, posa de manifest que el 68% dels treballadors està buscant activament feina. Entre les principals raons hi ha el salari i la falta d’oportunitats a llarg termini. Per la seva part el 71% de les empreses reconeixen que tenen intenció de contractar aquest 2022, i més de la meitat asseguren que ja han recuperat els nivells de facturació d’abans de la pandèmia.

Christopher Dottie, director general de Hays a Espanya, ha presentat aquest dimarts la ”Guia del Mercat Laboral 2022′ de la consultoria. Com en les edicions passades, el treball recull una enquesta feta empreses i treballadors valorant el mercat laboral de 2021 i les perspectives per aquest 2022.

Pel que fa als treballadors destaca l’augment de la desmotivació laboral, que passa d’un 47% el 2021 a un 54% aquest 2022. El 77% reconeixen que si poguessin canviarien de feina. Destaquen sectors com el de l’automoció o la banca on la voluntat de trobar un altre lloc de treball és més elevada, amb un 89 i 85% dels empleats enquestats respectivament. Sis de cada deu treballadors afirmen que un augment de salari els ajudaria a tornar a motivar-se, i tres de cada deu que se’ls reconegués la seva feina.

De l’enquesta es desprèn que un 68% dels treballadors estan buscant feina. Set de cada deu dels que ho fan confien a poder assolir el canvi abans dels dos anys. També destaca que, en el darrer any, un de cada cinc han deixat la feina sense tenir-ne cap altre.

Més salari, flexibilitat i teletreball

Els treballadors enquestats posen de manifest que no estan cobrant el salari que creuen que mereixen (62%). També, quasi la meitat, que preferirien més flexibilitat horària, o jornades intensives (49%). Tot i que el 53% diu que estan treballant de forma híbrida, alternant la presencialitat i el treball a distància, tres de cada deu diuen que els hi agradaria poder fer més teletreball, però que no els hi permeten.

La situació de les empreses

Pel que fa als negocis que han participat en l’enquesta, el 53% afirmen haver recuperat els seus nivells de facturació d’abans de la pandèmia. Un de cada quatre confia en el fet que aquest 2022 sigui l’any en què ho aconsegueixin i un 17% preveuen que no serà fins al 2023. En aquest context el 71% de les empreses asseguren que tenen intenció de fer noves contractacions aquest any. El 45% diu que de caràcter temporal i el 44% de tipus fix.

Els perfils més buscats per les empreses serien comercials i enginyers. Els negocis reconeixen, però, majoritàriament (83%), que els hi costa trobar professionals qualificats.

El treball també destaca que quatre de cada deu empreses són conscients de l’esgotament mental dels seus treballadors. Ho atribueixen, tanmateix, a una càrrega excessiva de feina (72%) i a l’estrès (67%).

De la pandèmia, les empreses també asseguren haver après. Quatre de cada cinc diu estar preparada per a una altra pandèmia, encara que només el 57% reconeixen haver creat un pla de gestió per a crisis similars amb l’experiència guanyada.