Fingeix la seva mort per a estafar en la compra de televisors

Agents de la Policia Nacional han detingut a una dona i de 38 anys d’edat, acusada d’estafar en la compra de dos televisors i dues tauletes; una veïna de Corvera. L’arrestada estava reclamada per Jutjats d’Oviedo i Avilés, que van decretar ordres de cerca i detenció per fets similars comeses en aquestes demarcacions.

Segons una nota de premsa de la Comissaria gijonesa, la recerca es va iniciar amb la denúncia del propietari d’una botiga d’informàtica que va denunciar que havia estat estafat per una dona que no li havia pagat, al·legant múltiples excuses.

La dona havia telefonat a la seva botiga per a encarregar dues tauletes amb el pretext de fer un regal als seus fills bessons pel seu aniversari. Una vegada convingut el preu, la dona va manifestar que no podia anar recollir la comanda perquè havia contret la COVID-19 i estava aïllada.

L’autora havia sol·licitat al venedor que li portés les tauletes a Corvera i allí li pagaria amb targeta de dèbit, perquè a causa de la malaltia havia de limitar els seus moviments i no tenia efectiu.

Una vegada en l’adreça indicada, la dona estava esperant al carrer per a “evitar la transmissió de la malaltia”. En el moment del pagament amb la targeta, el datafon no acceptava la targeta pel que ella s’havia ofert a efectuar el pagament mitjançant transferència bancària. A la vista del venedor, va efectuar la transacció mostrant-li en el mòbil la confirmació del pagament.

En confiar que l’operació era correcta, li va fer lliurament de les dues tauletes, valorades en més de 300 euros. Després d’esperar uns dies i no fer-se efectiu l’ingrés de diners, el venedor va intentar contactar amb la compradora, però aquesta li havia donat múltiples excuses, des de problemes amb el banc fins que es trobava malalta i ingressada a l’hospital.

En totes les ocasions la dona es comprometia a solucionar el problema del pagament, però aquest mai es va arribar a produir fins que un dia va deixar de respondre als missatges i crides.

Similar mètode va utilitzar per a suposadament enganyar el venedor d’una botiga d’electrodomèstics en la qual va adquirir dos televisors. D’igual forma va efectar l’encàrrec per telèfon i va acordar el pagament dels mateixos per transferència bancària que mai es va fer efectiva. La dona va arribar en taxi per a recollir els televisors valorats en gairebé 1.000 euros i, després de portar-los-hi, no va abonar el seu import ni va efectuar la devolució dels aparells adquirits.

Els investigadors van comprovar la identitat facilitada als venedors i van descobrir que havia aportat dades falses, com és la filiació d’una altra persona a la qual havia suplantat la identitat.

El ‘modus operandi’ d’aquesta dona va permetre als investigadors descobrir que es tractava de la mateixa que ja havia estat detinguda el mes de febrer per estafar 6.000 en una joieria de Gijón i el mes de juny per enganyar en la instal·lació d’un videoporter en Corvera valorat en uns 2.000 euros.

La dona va ser arrestada per agents de Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Gijón com a suposada autora d’un delicte d’estafa. La detinguda tenia vigents ordres de cerca i detenció de Jutjats d’Oviedo i Avilés per fets similars comeses en aquestes demarcacions.

En els dos últims anys aquesta dona havia estat detinguda tant per la Policia Nacional com per la Guàrdia civil en 17 ocasions per estafes en diferents comerços i joieries de Gijón, Avilés , Oviedo, Pola de Siero i Pedres Blanques, en els quals havia comprat joies, electrodomèstics, productes informàtics i tecnològics, roba i aliments sense haver pagat per ells. Sempre s’excusava al·legant tenir COVID, una malaltia terminal i fins i tot va arribar a fingir la seva pròpia mort.