Un grup de 14 estudiants de màster i doctorat del sistema universitari de Catalunya, d’un total de 42, han estat seleccionats en el programa de l’Acadèmia Regional sobre les Nacions Unides (RAUN) d’aquest curs per dur a terme projectes de recerca en diferents organitzacions internacionals. Aquest és un programa educatiu internacional i multidisciplinari que té com a objectiu proporcionar als participants un coneixement profund sobre les Nacions Unides i les seves funcions, augmentar la seva consciència i obertura cultural i oferir un fòrum de treball en xarxa i d’intercanvi acadèmic. La iniciativa dura set mesos i combina conferències i tallers amb experiències pràctiques.
El programa consta de dues sessions presencials i dues més en línia que tracten diversos temes rellevants. Totes les conferències les imparteixen experts i professionals d’alt rang. A banda dels treballs durant les sessions, els estudiants participen en projectes de recerca en cooperació amb diferents organitzacions de les Nacions Unides i altres d’internacionals que els permet contribuir a trobar solucions innovadores als reptes globals contemporanis.
Aquest dimecres s’ha celebrat el seminari d’inauguració del programa a la Universitat de Barcelona (UB), que s’allargarà fins divendres. El secretari general del Departament de Recerca i Universitats, Oriol Escardíbul, ha destacat durant aquesta inauguració els beneficis per als estudiants catalans que suposa formar part del programa, ja que els permet compartir idees i opinions amb líders mundials, la comunitat acadèmica internacional i la societat civil en general. A més, ha posat en valor el fet que més del 30% dels estudiants seleccionats provinguin d’universitats de Catalunya.
Amb els 14 estudiants d’aquest curs, un total de 63 estudiants de Catalunya han participat en el programa RAUN des que es va iniciar la col·laboració el 2021.