Estrangula i viola a una anciana de 80 anys per a robar-li a casa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home com a presumpte autor d’un robatori amb violència en un domicili a una anciana de 80 anys d’edat a qui a més va agredir sexualment després de colpejar-la violentament.

La víctima va ser sorpresa de matinada en el seu domicili per aquest individu, que va entrar per a robar. Una vegada dins, va agarrar a la víctima fortament del coll escanyant-la i colpejant-la al cap fins a deixar-la sense defensa. Posteriorment, l’hauria agredit sexualment i, després de robar-li el seu telèfon mòbil, la seva cartera amb documentació i diverses joies, va fugir del lloc.

Finalment, els efectius van aconseguir arrestar a l’home, que passarà a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Alacant mentre la víctima es troba estable amb lesions a l’espera d’evolució mèdica a l’hospital, segons informa la Prefectura en un comunicat.

Els fets van succeir sobre les 10.00 hores, quan una dona d’avançada edat va telefonar al 091 i va alertar que un home havia accedit al seu domicili de matinada i li hauria colpejat repetidament. També va indicar que es trobava sagnant per diverses ferides provocades per l’assaltant.

Ràpidament, la Policia Nacional ha activat el protocol de delictes violents per a assistir a la víctima en un primer moment. Una vegada en el domicili, els agents van trobar a la dona respirant amb dificultat i sagnant pel cap, també amb ferides suposadament provocades per l’agressió d’aquest individu, per la qual cosa va requerir la intervenció dels serveis mèdics per a ser traslladada a un hospital.

Posteriorment, es va fer càrrec de la recerca la Brigada Provincial de Policia Judicial i la Policia Científica per a la realització de la inspecció ocular per a recopilar les dades relatives al succés amb els quals informar la resta de dotacions en servei.

DISPOSITIU ESPECIAL DE CERCA

Així les coses, es va coordinar un dispositiu especial de cerca segons les característiques aportades per la víctima. Així mateix, es va descobrir en uns contenidors enfront de l’habitatge un bat de beisbol ensangonat amb el qual presumptament l’autor hauria colpejat al cap a la víctima.

Finalment, en un dels controls establerts, una dotació que controlava una de les zones habituals d’encobriment d’objectes robats de la zona nord d’Alacant, va observar a un individu que coincidia amb les característiques físiques del presumpte autor.

Així, en veure als policies, l’home va saltar un mur per a intentar ocultar-se, motiu pel qual va ser identificat. A més, els agents van descobrir que, entre les seves pertinences, portava la cartera amb la documentació de la dona, el seu telèfon mòbil i joies que posteriorment es va comprovar que eren de la seva propietat. Per tals fets va ser detingut.