Estats Units treu Espanya de la seva llista de països amb més risc

Es recomana evitar els viatges a l'estranger als ciutadans que no estiguin vacunats

Els Centres per al Control de Malalties dels Estats Units, CDC per les seves sigles en anglès, han retirat a Espanya de la llista amb països amb risc molt alt per la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa ja no desaconsella els viatges en general sinó que recomana simplement haver completat la pauta de vacunació.

L’economia dels Estats Units recupera el nivell prepandemiaEstados Units permetrà l’entrada de viatgers vacunats de la UE des de noviembreEstados Units permetrà l’entrada de viatgers vacunats de la UE des de novembre.

Espanya figurava fins al dimarts en el ‘nivell quatre’, reservat per a països amb una incidència a 28 dies de més de 500 casos de coronavirus per 100.000 habitants. Passa al ‘nivell tres’, de risc alt, on els EUA inclou a aquells territoris amb taxes d’incidència d’entre 100 i 500 positius.

Al costat d’Espanya, els CDC també han rebaixat el grau de preocupació per a Corea del Sud i República Txeca, per exemple, mentre que passen al nivell màxim d’alerta països com Bòsnia i Hercegovina, Romania i Bielorússia després del repunt dels contagis de les últimes setmanes.

En línies generals, l’agència sanitària estatunidenca recomana evitar els viatges a l’estranger als ciutadans que no estan vacunats, pel temor tant a possibles contagis com a l’expansió de noves variants del SARS-CoV-2.

El país nord-americà té previst tornar a obrir les seves fronteres a ciutadans plenament vacunats de la Unió Europea al novembre, al cap d’un any i mitjà de tancament de fronteres. Exigirà, no obstant això, estar vacunat i sengles proves abans d’arribar i d’abandonar el país nord-americà.