Estafen 150.000 euros amb el mètode SIM Swapping a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona a un home i a una dona per presumptament estafar 150.000 euros amb el mètode SIM-Swapping, en el qual obtenien dades personals de les seves víctimes amb el mètode de ‘phishing’ i duplicaven la targeta SIM dels seus telèfons.

En un comunicat aquest dimecres, han explicat que la recerca es va iniciar a principis d’enguany, quan van tenir coneixement de multitud de denúncies per presumpta estafa, on les víctimes denunciaven que terceres persones, sense el seu coneixement, “haurien accedit a la seva banca en línia per a posteriorment realitzar càrrecs fraudulents”.

Els presumptes autors del frau sempre actuaven de la mateixa manera: enganyaven els empleats d’una botiga de telefonia mòbil amb documents oficials falsificats, “suplantaven la identitat de la víctima per a obtenir una còpia de la targeta del seu telèfon” –fins i tot es caracteritzaven amb perruques–, i així, rebien missatges del banc amb les claus necessàries per a autoritzar transaccions.

La Policia Nacional ha detingut a un home i una dona de 26 i 23 anys per un presumpte delicte d’estafa continuada, i han explicat que la quantitat de diners estafats ascendeix a més de 150.000 euros.

Els agents van intervenir tres telèfons mòbils, dos ordinadors i un vehicle d’alta gamma, i no descarten l’existència de més víctimes i noves detencions.