Escanya a la seva parella amb uns cordons de sabates

Ha estat detingut a Catalunya

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona a un ciutadà francès condemnat al seu país per intentar escanyar a la seva parella sentimental amb uns cordons de sabates, als quals va donar diverses voltes al voltant del coll de la víctima, que finalment va poder sobreviure a l’agressió.

L’autor dels fets, ocorreguts a la ciutat francesa de Nimes, va ser detingut i condemnat a 23 anys de presó a França, si bé va aprofitar un ingrés hospitalari al desembre de 2021 per a escapar-se, fugint del país.

En virtut dels contactes permanents que Policia Nacional manté amb les diferents autoritats policials, en el marc de la cooperació policial internacional, articulada a través dels oficials d’enllaç i l’oficina Sirene; i, una vegada es té coneixement que aquesta persona es trobava en el consolat francès a Barcelona, es duu a terme un ràpid i eficaç dispositiu que culmina amb la detenció de la persona escapolida.

El detingut manca d’antecedents policials a Espanya i després de ser atès a l’Hospital de la Mar de Barcelona passa a disposició judicial, a l’espera de materialitzar l’Ordre Europea de Detenció i Lliurament a les Autoritats de França.