Es retiren més de 6.400 test d’antígens que incomplien les normes sanitàries

Agents de la Guàrdia Civil han intervingut un total de 6.420 test d’autodiagnòstic per a la detecció del Covid-19 de quatre marques diferents que incompleixen la normativa sanitària establerta, dels quals 500 incompleixen també la normativa d’etiquetatge en estar un en idioma diferent a l’espanyol.

La intervenció es va produir, en el marc de les inspeccions habituals que realitzen els agents en matèria fiscal, en localitzar en dos magatzems, ocultes de la zona comercial de l’establiment, diverses caixes amb autotest, ha informat l’institut armat en un comunicat.

Durant el recompte dels test en un dels magatzems, es va localitzar també una partida de 321 envasos d’un producte que afirma repel·lir o bloquejar els virus i bacteris. L’etiquetatge del mateix no compleix la normativa vigent en mancar d’instruccions en espanyol, per la qual cosa també van ser intervinguts.

Els titulars dels negocis han estat proposats per a sanció administrativa en mancar d’autorització per a la distribució d’aquesta mena de productes. Els test d’antígens i els repel·lents de virus i bacteris s’han posat a la disposició de l’autoritat competent.