Es perd per la muntanya i ignora les trucades dels rescatistes perquè no reconeix el número

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Passejar per la muntanya és sens dubte una de les activitats a l’aire lliure més plaents: envoltats de natura, paisatges espectaculars, la sensació de llibertat o respirar aire net, són alguns dels avantatges que té fer una excursió per la muntanya.

Tot i això, si no coneixes la zona i vas sol, pots no trobar el camí de tornada a casa i pot ser molt perillós.

Per això mateix, els equips de cerca i rescat sempre estan atents a una trucada d’auxili o a la manca de notícies d’algun excursionista que no ha tornat quan li tocava. Aquest ha estat el cas d’un home que caminava sol per la muntanya més alta de Colorado, als Estats Units, i no va arribar al punt on havia quedat.

Davant la manca de notícies de l’home i la preocupació per si s’havia perdut o, encara pitjor, li havia passat alguna cosa, els seus coneguts es van posar en contacte amb l’equip de cerca i rescat de la zona cap a les vuit del vespre. Primer, els membres de l’equip van intentar contactar-hi a través del seu telèfon mòbil que donava senyal, però no van rebre cap resposta, un fet que els va alertar encara més.

Dues hores més tard, a les deu de la nit, cinc membres de l’equip es van desplegar per buscar l’excursionista perdut a les zones de més alta probabilitat. Tot i això, van tornar unes hores més tard, a les tres de la matinada, sense rastre de l’home.

El segon equip va sortir a les set del matí per buscar l’home a zones on habitualment els excursionistes perden el rastre. Aquesta vegada, per sort, mentre l’equip estava en plena recerca van rebre la notícia que l’home havia tornat al lloc d’allotjament.

Pel que sembla, l’home s’havia perdut en caure la nit i va acabar caminant sense sentit, intentant seguir el camí indicat de tornada a casa, fins que 24 hores més tard va aconseguir arribar al cotxe i tornar.

A més, l’excursionista va confessar haver estat ignorant les trucades dels rescatistes perquè no reconeixia el número i no tenia ni idea que l’estaven buscant.