Es fa passar per policia per escorcollar i robar a diversos menors

Agents de la Guàrdia Civil han aconseguit identificar i detenir a un home per la suposada comissió de vuit delictes de robatori amb intimidació i un altre delicte continuat d’usurpació de funcions públiques durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2022, ha informat la Comandància de Madrid aquest dijous en una nota de premsa.

La recerca es va iniciar després de presentar denúncia els tutors legals de les víctimes en dependències de Rivas Vaciamadrid mitjançant les quals els Agents van comprovar que tots aquests fets delictius posseïen diversos elements en comú, generant a més gran alarma social entre els habitants de la localitat.

Inicialment, el presumpte autor realitzava una selecció deliberada de les seves possibles víctimes, sent en tots els casos menors d’edat i posteriorment es prevalia d’una suposada condició d’agent de l’autoritat que manifestava verbalment, Guàrdia Civil o Policia Nacional depenent del cas, argumentant l’autoria per part de la víctima d’una suposada infracció penal o administrativa.

Mitjançant aquesta conducta aconseguia doblegar les voluntats de les seves víctimes arribant fins i tot al menyscapte de la seva llibertat de moviment, obligant el menor d’edat a dirigir-se a llocs apartats de la vista de terceres persones per a materialitzar els fets.

Allí atribuïa a les víctimes la comissió d’un delicte o infracció penal argumentant pràctiques policials o simulant converses telefòniques amb un superior jeràrquic i posteriorment requeria les seves pertinences a manera de fiança i els ordenava que acudissin a la recerca dels seus pares o tutors legals de manera que, en tornar a la ubicació, el presumpte autor ja havia fugit del lloc amb petites quantitats diners que portaven els menors i amb un total de cinc telèfons mòbils.

Gràcies a l’operatiu establert, els guàrdies civils van localitzar al presumpte autor malgrat que mancaria de domicili conegut. Després de la identificació per part de les víctimes, es va procedir a la detenció d’un home de nacionalitat espanyola de 42 anys d’edat amb antecedents policials per delictes d’idèntica naturalesa, que com va ser posat a disposició judicial juntament amb les diligències instruïdes.