Entra en vigor la prohibició de fer ‘botellón’ a Catalunya

El DOGC publica la resolució i estableix sancions d'entre 3.001 i 15.000 euros si s'incompleix la mesura

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres la resolució que prohibeix el ‘botellón’ a tot Catalunya.

Amb la publicació de la resolució, la mesura entra en vigor. El text, signat pels consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, estableix que correspon als ajuntaments les funcions de “vigilància, inspecció i control” i, tal com ja va anunciar dimarts el Govern, fixa les sancions per l’incompliment de la mesura.

L’incompliment es considerarà una “infracció greu” amb sancions que poden anar dels 3.001 als 15.000 euros. La prohibició tindrà una durada de quinze dies.

Segons s’explica en la resolució, diversos ajuntaments ja tenen aprovades ordenances per restringir el consum de begudes alcohòliques a la via pública, però no tots els municipis ho tenien regulat.

Aquesta pràctica “està suposant una via de transmissió de la covid-19” en aquells municipis “on no es troba regulada”. La prohibició s’estableix a partir d’un informe de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que acredita “la situació actual de risc de contagi”.

La prohibició del consum d’alcohol a la via pública no afecta als locals o espais autoritzats amb llicència.

Aquesta mateixa matinada la pressió policial va dificultar fer ‘botellons’ en platges i places de Barcelona. Algunes persones han explicat a l’ACN que aquesta nit de dimecres la pressió ha estat més alta que altres.

Justament, el Govern va anunciar aquest dimarts la prohibició d’aquesta pràctica. Patrulles de la Guàrdia Urbana han actuat en zones com la platja de la Barceloneta, la plaça Universitat o davant del MACBA.