Ensenyar el DNI amb el passaport covid serà obligatori

La intenció és que l'establiment pugui assegurar que es tracta de la persona titular del certificat

Una client ensenyant el certificat covid a una treballadora d'un restaurant de la plaça Reial de Barcelona. ACN

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat en una entrevista a TV3 que el proper pas en l’aplicació del passaport covid serà l’obligació d’ensenyar el DNI per poder acreditar la identitat de la persona que el representa. Així doncs, restaurants, bars, discoteques o gimnasos hauran de verificar que la persona que presenta el certificat es correspon amb el document d’identitat.

Argimon ha reconegut que actualment no s’acostuma a demanar el DNI amb el passaport covid i no es pot assegurar que correspongui. De fet, moltes persones poden aprofitar aquest buit legal per presentar passaports falsificats o ensenyar el d’altres persones.

El document d’identitat només servirà per contrastar la identitat de la persona amb la del certificat covid, però no quedarà constància ni hi haurà traçabilitat. “Si hi ha un brot, no sabrem qui hi havia al bar; només sabrem que el codi QR era vàlid”, ha apuntat. D’altra banda, el conseller de Salut ha descartat que a curt termini també es demani el passaport en el cas dels nens de 5 a 11 anys que es començaran a vacunar el dia 15.