Els viatgers amb la vacunació completa ja poden entrar a Espanya

Els viatgers que acreditin estar immunitzats amb la pauta completa de les vacunes Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, autoritzades per l’Agència Europea del Medicament (EMA), o les xineses Sinopharm i Sinovac-Coronavac podran entrar a Espanya des d’avui, dilluns.

Així ho recull l’ordre elaborada pels ministeris de Sanitat i Interior, encarregats del control sanitari i de fronteres, i que exigeix ​​que s’acrediti com a requisits per entrar a Espanya haver rebut la pauta completa 14 dies abans.

Aquesta ordre va ser publicada el dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat, que també va publicar les noves restriccions per a l’hostaleria i l’oci nocturn que es van acordar en el consell Interterritorial de Salut de la setmana passada.

Contra aquestes mesures van votar Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid i Múrcia, mentre que el País Basc ni tan sols va participar en la votació i Castella i Lleó i la Ciutat Autònoma de Melilla es van abstenir.

Tot i que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha insistit que aquestes mesures són d’obligat compliment, ahir, el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, va defensar que aquestes actuacions per frenar la pandèmia “s’han d’adaptar al territori”.