Els vacunats amb Pfizer necessitaran una tercera dosi

La companyies Pfizer i BioNTech demanaran autorització a l’Administració d’Aliments i Fàrmacs (FDA) dels Estats Units perquè s’injecti una tercera dosi de reforç de la seva vacuna i oferir una major protecció contra la covid-19.

En un comunicat, totes dues companyies han dit que han vist «dades encoratjadores» d’una prova en curs de la vacuna de reforç i han agregat que proporciona nivells d’anticossos neutralitzadors de cinc a deu vegades més alts quan s’administra sis mesos després de la segona dosi.

Les empreses planegen enviar aquestes dades a la FDA «en les pròximes setmanes« per aconseguir l’autorització.

Referent a això, el mitjà estatunidenc The Hill recorda que alguns científics han advertit que els fabricants de vacunes troben incentius financers per desenvolupar fàrmacs de reforç i perquè el govern inverteixi en més dosi.

I que els responsables de salut dels Estats Units han especificat que no és clar que es necessiti una vacuna de reforç.

Anthony Fauci, el principal expert en malalties infeccioses del govern dels EUA, ha reiterat aquest dijous que dues injeccions de les vacunes Pfizer i Moderna protegeixen fins i tot contra la variant delta.

No obstant això, Pfizer ha aportat dades sobre els resultats obtinguts amb la vacuna a Israel.

«Com es veu en les dades del món real publicades pel Ministeri de Salut d’Israel, l’eficàcia de la vacuna per prevenir infeccions i malalties simptomàtiques ha disminuït sis mesos després de la vacunació, encara que l’eficàcia per prevenir malalties greus continua sent alta», va precisar Pfizer.

«Amb base a les dades que (Israel) té fins avui, Pfizer i BioNTech creuen que una tercera dosi pot ser beneficiosa dins dels 6 a 12 mesos posteriors a la segona dosi per mantenir els nivells més alts de protecció», han dit les companyies, associades en la producció d’aquesta vacuna.

Pfizer també ha explicat que s’està preparant per començar a l’agost els assajos clínics d’una vacuna modificada dirigida específicament a la variant delta, en cas que sigui necessària. Encara que, la firma ha precisat que una tercera dosi de la vacuna original podria ser una millor opció.

Després de l’anunci de Pfizer, la FDA i els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) van emetre anit una declaració conjunta minimitzant la necessitat d’una vacuna de reforç.

«Els estatunidencs que han estat completament vacunats no necessiten una vacuna de reforç en aquest moment», van dir les agències, al mateix temps que van agregar que estan involucrades en un «procés rigorós basat en la ciència» per a determinar si es necessitarà.

Les agències van emfatitzar novament que els règims de vacunes actuals són efectius. «Les persones que estan completament vacunades estan protegides de malalties greus i la mort, fins i tot de les variants que circulen actualment al país, com la Delta», van subratllar les agències.