Els tribunals de les PAU hauran de preguntar a cada alumne en quina llengua volen fer l’examen

S'haurà de fer individualment i "sense identificar" els estudiants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els tribunals de les proves d’accés a la universitat (PAU) de la convocatòria extraordinària, prevista per a aquest dimarts, dimecres i dijous, hauran de preguntar a cada alumne en quina llengua volen fer l’examen i repartir-los els quadernets en conseqüència.

En un document remès per la comissió organitzadora de la selectivitat als tribunals aquest passat divendres, consultat per Europa Press, s’enumeren instruccions que modifiquen les del juny passat.

Llavors es va preguntar en veu alta i els alumnes que van voler un canvi de llengua van aixecar la mà; en aquest sentit, el nou document destaca que la pregunta sobre les llengües s’haurà de fer individualment i “sense identificar” els estudiants.

Abans, els responsables de cada aula informaran als alumnes que tenen dret a triar la llengua oficial de Catalunya que vulguin per als seus enunciats, i que amb independència d’això, poden respondre en la llengua cooficial de la seva elecció.

A més a més, s’imprimiran cartells, com es va fer al juny, per penjar-los a les aules i així informar de la possibilitat de triar llengua.

Aquest mateix dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat oferir els exàmens de les PAU del setembre, als quals s’han matriculat un total de 5.121 estudiants, en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya, “sense preferència per cap d’elles”.