Els trens de baix cost d’alta velocitat arrenquen a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els trens low cost de la companyia francesa Ouigo han començat a operar aquest dilluns, 10 de maig, entre Barcelona i Madrid. Els primers combois han sortit a les 06.45 hores des de l’estació de Sants i a les 07.05 des d’Atocha.

L’arrencada d’aquesta empresa ha suposat la fi del monopoli de renfe, que fins ara havia explotat la xarxa ferroviària estatal sense cap competència. Ouigo suposa també un canvi de paradigma en aquest tipus de viatges causa del seu baix cost. Les tarifes que ofereix la companyia francesa van des dels nou euros.

COMPETÈNCIA ‘LOW COST’

La rapidesa del trajecte entre les dues importants ciutats també competirà contra la principal operadora ferroviària d’Espanya. En només dues hores i mitja els passatgers podran estar a l’altra ciutat gràcies al nou servei ferroviari. A més, els trens també tindran parada a Tarragona i Saragossa.

L’objectiu de la companyia, segons ha anunciat en la seva inauguració, és “popularitzar l’alta velocitat i multiplicar el nombre de viatgers que utilitzen el tren”. La directora general de la companyia, Hélène Valenzuela, va afegir que volen arribar a ser “l’opció preferida dels espanyols”.