Els Mossos volen legalitzar la marihuana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un informe intern dels Mossos d’Esquadra compartit pel programa ‘Planta Baixa’ de TV3 proposa una regularització del mercat de la marihuana. És el tercer informe intern que fa la Comissaria General de Recerca Criminal sobre el mercat de la marihuana a Catalunya.

Aquest informe d’intel·ligència forma part d’un pla d’acció que tenen des del 2018 amb el qual busquen tenir coneixement sobre el fenomen de la marihuana, fer pedagogia i traslladar-lo al govern, si s’escau.

El document parla de la necessitat d’una “nova estratègia” per a fer front al tràfic de marihuana perquè és una “amenaça per a l’estabilitat social i econòmica de Catalunya”.

“L’escenari de regulació del mercat de la marihuana, o part d’ell, hauria de pensar-se per a allunyar el consumidor individual de les relacions clandestines i circuits il·legals. Ha de garantir també un major espai visible per a l’educació i el coneixement en la matèria, i privar l’espai il·legal de la seva influència i condicionament sobre les relacions dels consumidors i la societat en general amb la marihuana”.

Explica que “la guerra contra les drogues” s’ha quedat curta, i amenaça de col·lapsar el sistema policial i judicial.

“L’actual situació es pot qualificar d’alarmant. Hi ha risc de consolidació en la penetració creixent del crim organitzat en les estructures formals i socials. Els postulats del prohibicionisme han estat superats per aquesta realitat, cosa que ha provocat que, en el context polític, s’estiguin produint moviments legislatius per a canviar la inèrcia”.

Malgrat la reivindicació, l’informe deixa molt clar que no és cosa de la policia determinar la legislació o si s’ha d’anar o no cap a una regulació.