Els Mossos reforçaran la seguretat a la xarxa viària pel pont de Tots Sants

La policia preveu fer 1.310 controls i s'espera que 475.000 vehicles surtin de l'àrea d'influència de Barcelona

1.617 agents dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat de les carreteres catalanes en el dispositiu especial que el cos policial i el Servei Català de Trànsit (SCT) han dissenyat amb motiu del pont de Tots Sants. L’operatiu començarà a les tres de la tarda del divendres 28 d’octubre i acabarà a la mitjanit del dimarts 1 de novembre. Es preveu que fins a les tres de la tarda del dissabte 29 d’octubre 475.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona i que entre les dotze del migdia i les dotze de la nit del dimarts 1 de novembre en tornin 265.000. Aquesta és la segona operació especial de tardor i Trànsit preveu que les destinacions cap a muntanya i punts de l’interior de Catalunya concentrin la majoria dels desplaçaments.

L’SCT considera que les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a zones de muntanya i l’interior com la C-16, la C-17, la C-14 i la C-55, així com també l’N-145 d’entrada al principat d’Andorra. També es preveuen retencions importants a la B-23 i la C-58, tant durant la sortida com en el retorn. A més, en l’operació retorn també es pot complicar la situació a l’A-2, als trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera.

Des de l’alliberament dels peatges a l’autopista AP-7 i C-33 la mobilitat s’ha incrementat en aquestes vies, per la qual cosa l’SCT espera que aquest pont ambdues vies també siguin punts problemàtics. El dispositiu també té en compte la mobilitat cap a cementiris i no descarta retencions en determinats moments als accessos.

El dispositiu de mobilitat dels Mossos, que preveu el desplegament de 1.617 efectius de trànsit, controlarà tant les vies de màxima mobilitat com les secundàries. On es preveu més circulació es duran a terme 1.310 controls (331 d’alcoholèmia i drogues, 241 de seguretat passiva, 189 de motocicletes, 254 de distraccions, 207 de velocitat i 22 de transports).