Els Mossos activen la màxima alerta per aldarulls contra una possible inhabilitació de Torra

El gabinet de coordinació del Pla Operatiu Minerva dels Mossos d’Esquadra per contenir els aldarulls arran de la sentència als líders de l’1-O, ha activat la “màxima alerta” per possibles protestes contra l’eventual inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, segons un comunicat intern que ha consultat Europa Press.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, va comunicar dijous a la Brigada Mòbil (Brimo) i a les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) que es poden activar en qualsevol moment, sobre la base d’uns informes d’amenaces de la Comissaria General d’Informació, segons publica ‘El Periódico’.

Aquestes mesures impliquen que el cap del dispositiu pot introduir canvis en la planificació diària, i que tots els agents antiavalots estiguin localitzables “per maximitzar i garantir la capacitat de resposta” fins a nova ordre.

L’activació del grau de màxima alerta es deu a les protestes que es poden produir quan es conegui la sentència del Suprem sobre Torra, en cas que “es configurin escenaris d’ordre públic de la màxima complexitat durant diversos dies”.

La policia catalana planificarà i farà una cobertura de punts d’interès policial i d’actes i mobilitzacions en funció de les situacions que es configurin.