Els menors de 12 anys s’han de vacunar?

La variant Delta està expandint-se en tota la Unió Europea, i els contagis augmenten, especialment entre els joves, que tot just estan immunitzats. I què passa amb els nens menors de 12 anys? Farmacèutiques com Pfizer-BioNTech i Moderna ja treballen en assajos clínics per assegurar així que cap segment de la població es pugui infectar greument de la covid.

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) ha alertat recentment en el seu últim informe que mentre en una gran majoria de països ha augmentat el percentatge d’adults completament vacunats de la Covid-19, “es pot anticipar que en els pròxims mesos hi haurà cada vegada més casos de SARS-CoV-2 entre els nens”.

El govern de Pedro Sánchez va anunciar que abans que comencés el curs escolar tenia previst començar a immunitzar els joves de 12 a 16 anys, després de l’aprovació de l’EMA que es pugui inocular amb la vacuna de Pfizier-BioNTech.

També s’espera que a finals d’aquest mes l’agència dongui el seu vistiplau a la de la farmacèutica Moderna per a aquest grup d’edat.

“Els nens de tots les edats són susceptibles de contagiar-se i poden transmetre la SARS-CoV-2”, recorda l’ECDC. Encara que segons les últimes evidències, recorda el centre, els casos entre els menors solen provocar menor transmissió que en adolescents o adults.