Els ingressos dels parcs d’atraccions cauen un 80% i demanen ajuda al Govern central per evitar tancaments

Els parcs no han aconseguit remuntar a l'estiu malgrat ser espais a l'aire lliure que compleixen estrictament els protocols i mesures de seguretat exigits per les autoritats sanitàries

El parc d’atraccions Isla Mágica de Sevilla. Foto EUROPA PRESS

Els parcs d’atraccions espanyols s’estan veient molt afectats per la crisi del Covid-19 i la patronal del sector xifra en un 80% la caiguda dels seus ingressos respecte a anys anteriors, per això, sol·liciten una pla de suport econòmic d’emergència per part del Govern central per evitar tancaments i la pèrdua de 85.000 llocs de treball.

L’Associació Espanyola de Parcs d’Atraccions (AEPA), que aglutina a gairebé tots els parcs d’atraccions, temàtics i d’oci a Espanya, està molt preocupada pels efectes econòmics que està provocant en el sector la crisi sanitària dels últims mesos.

La pandèmia del coronavirus ha afectat especialment els parcs d’atraccions i zoològics, sent un dels sectors més perjudicats per una crisi que ha limitat al màxim la mobilitat a tot el món.

Els parcs no han aconseguit remuntar a l’estiu malgrat ser espais a l’aire lliure que compleixen estrictament els protocols i mesures de seguretat exigits per les autoritats sanitàries.

A més han realitzat grans inversions que superen els deu milions d’euros en matèria de seguretat sanitària per fer dels parcs d’atraccions entorns segurs.

La inesperada aparició de rebrots constants i la implantació de cada dia més restriccions estan portant als parcs d’atraccions a apropar-se al tancament en molts dels casos.

Pla de suport econòmic d’emergència

Els representants del sector reclamen al Govern central un pla de suport econòmic d’emergència que mitigui els efectes d’aquesta crisi, així com un pla de mesures específiques per al seu àmbit d’activitat que permetin la recuperació.

“Els parcs necessitem el suport decidit del Govern d’Espanya, per exemple, mitjançant l’accés a possibles ajudes i subvencions per al sector turístic que provinguin de la UE, la prolongació del termini de vigència dels ERTE o la inclusió dels parcs d’atraccions, temàtics i d’oci dins dels epígrafs CNAE que li corresponen i que els permetrien accedir a la màxima bonificació de la quota a la Seguretat Social dels seus empleats fixos discontinus”, reclama l’associació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’OMS assenyala que serà decisió dels països si la vacuna és obligatòria o no

Notícia següent

Detenido en Barcelona un fugitivo por intentar matar a un hombre en Montenegro

Notícies relacionades