Els ingressos a planta per covid-19 assoleixen les xifres més baixes des de l’octubre

El BIOCOMSC espera que les UCI millorin la setmana que ve però alerta dels efectes de l'aixecament de l'estat d'alarma

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El BIOCOMSC certifica que els ingressos a planta per covid-19 als hospitals catalans arriben a la millor situació des d’octubre passat, context previ a la segona onada de la pandèmia, amb 1.139 pacients. El BIOCOMSC assenyala que s’ha produït una caiguda de 200 hospitalitzacions a planta en menys d’una setmana, ja que els casos han baixat en totes les edats, però especialment en aquelles amb més risc de complicacions.
Els investigadors de la UPC constaten que les UCI “també guanyen marge”, tot i que de forma més lenta, i n’esperen una millora la setmana que ve més que un estancament. El BIOCOMSC preveu que les millores als hospitals continuïn abans que es vegin els efectes de l’aixecament d’estat d’alarma.
Segons l’última actualització de les dades de Salut, en aquests moments hi ha 1.139 pacients ingressats a planta a causa de la covid-19 i 399 a les UCI. Els investigadors del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) de la UPC puntualitzen que, tot i aquestes millores, l’ocupació a les UCI encara és molt alta.

En un fil a Twitter, el BIOCOMSC dona per fet que l’aixecament de l’estat d’alarma es veurà reflectit en els contagis però desitja que els efectes siguin els “menors possibles”. Els investigadors demanen a la ciutadania que es protegeixi fins que s’arribi a la immunització de grup. Per això recomanen evitar els entorns de risc; estar en grups petits i amb mascareta i prioritzar els exteriors i no cridar.