Els experts demanen que s’obri la vacunació a tota la població

Alguns països com França, Itàlia i Alemanya ja han optat per aquesta opció

Espanya ha optat perquè la vacunació contra la covid-19 es faci de forma ordenada per franges d’edat. Es va començar per les persones majors de 80 anys i les persones amb més factor de risc i s’ha anat baixant progressivament. Actualment, les persones que tenen entre 45 i 49 anys ja poden demanar la seva cita per vacunar-se.

Però un cop arribada la franja dels 40 anys comencen els dubtes sobre com fer-ho a partir d’ara. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va obrir la possibilitat d’obrir la vacunació a tota la població d’entre 16 i 39 anys a partir de juliol, una opció que compta amb el suport dels experts.

En aquest sentit, els especialistes consideren que un cop ja estan vacunades les persones de més edat i les que tenen un major risc, la prioritat ara hauria de ser vacunar als més joves, ja que de cara a l’estiu són els que tenen més activitat social i d’oci.

Altres països europeus ja han optat per obrir la vacunació contra la covid-19 a tota la població general. França ha començat a vacunar de manera general a partir d’aquest dilluns, a Alemanya totes les persones ja poden demanar cita per vacunar-se sense tenir en compte l’edat i a Itàlia a partir d’aquesta setmana s’està prenent la mateixa mesura amb petites diferències segons les regions.