Els espanyols tiren el 25% del menjar a les escombraries

Els espanyols tiren a les escombraries el 25% del menjar: fruita i verdura i les sobres d'altres àpats són els aliments que més malgasten les llars espanyoles (96%)

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Demà, 29 de setembre, se celebra el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Rebuig d’Aliments. Només durant l’any passat les llars espanyoles van tirar a les escombraries més de 1,3 milions de tones d’aliments en bon estat, un 0,8% més que l’anterior.

Aquesta esgarrifosa xifra confirma que els espanyols continuen sense saber gestionar de forma correcta la cistella de la compra i no compten amb una bona planificació que els permeti fer un ús adequat dels aliments. Sense anar més lluny, Espanya es troba en el setè lloc de la Unió Europea que més aliments llença a les escombraries.

Segons una enquesta realitzada aquest mes de setembre per ekilu, l’app de referència en benestar, el 60% dels espanyols enquestats malgasta el 25% del menjar. El 8% afirma llençar a les escombraries entre el 25 i el 50%, el 4% més del 50%. Només un 28% afirma aprofitar prop del 100% dels aliments.

“Tot i això ja es percep un canvi de tendència, perquè no els resulta indiferent, per regla general. El 73% dels enquestats afirmaven sentir-se culpables per malgastar aliments, i un 17% també, però principalment perquè creuen que és llençar els diners. Aquesta enquesta demostra que els espanyols estan preocupats per l’impacte que té el malbaratament d’aliments i que, en la seva gran majoria, és una cosa que ha de canviar urgentment “, apunta Carlos Melara, CEO i fundador de ekilu.