El 44% dels espanyols ha augmentat de pes durant els mesos de confinament -la majoria d’ells han engreixat entre 1 i 3 quilos- i la raó fonamental ha estat la manca d’exercici físic sumat a un augment del consum d’alcohol i sucres en forma de “pica-pica”.
L’ansietat i l’avorriment estan darrere d’aquests canvis en els hàbits alimentaris de molts espanyols durant el temps que va durar l’estat d’alarma motivat per l’epidèmia de coronavirus, segons es desprèn d’una enquesta a mil persones realitzada per la Societat Espanyola d’Obesitat ( SEEDO).
Les conclusions principals d’aquest estudi indiquen que un 44,3% dels enquestats declara haver augmentat de pes en el confinament i la majoria d’ells (un 73%) reconeix haver pujat entre 1 i 3 quilos, tal com ha explicat aquest dimecres en roda de premsa el president de la SEEDO, Francisco Tinahones.
El canvi en les rutines d’alimentació està darrere d’aquestes dades, ja que un “alt percentatge” dels enquestats admet haver abusat de productes no saludables. En concret el consum de begudes alcohòliques i derivats de la brioixeria s’ha vist incrementat un 50%.
El confinament ha generat en moltes persones situacions d’estrès i també, en alguns casos, de cert avorriment, que ha provocat que s’incrementi la sensació de fam, ha explicat Tinahones. I a causa d’això, un 20% dels enquestats assegura haver-se alimentat a base de “pica-pica” durant aquests mesos.